Palvelut

Koulu

Honkakylässä toimii oma varhaiskasvatuskeskus, joka sijaitsee joen rannassa, idyllisen kauniilla paikalla. Koululla on tiloja, joissa kokoontuu monenlaisia harrastekerhoja. Koulurakennuksessa on Kylätupa, jossa on mm. kuntosali erittäin käyttäjäystävälliseen hintaan.

Honkakylän varhaiskasvatuskeskus toimii kokonaisuutena , jossa lapset ovat iältään 0-9-vuotiaita.

Vakan kauniista ympäristöstä löytyy monipuoliset leikkipaikat.

Kuntosali

Kylätuvan yhteydessä on hyvin varusteltu kuntosali. 

Huom! Koronavirustilanteen vuoksi kuntosali ja kylätupa ovat suljettuna avautuen jälleen 1.6.2020. Koronaviruksen ehkäisemiseksi järjestämme kuntosalille ohjeistuksen koronatilanteen huomioimiseksi sekä desifiointiaineita ja -suihkeita. Lue lisää täältä.

Kuntosalimaksut vuonna 2020:
• 50 euroa/kalenterivuosi Honkakylän asukkaalta
• 80 euroa/kalenterivuosi kyläalueen ulkopuoliselta käyttäjältä
• Salin käytöstä voi maksaa myös kertamaksun, joka on 2 euroa/kerta. tällöin vihkoon erikseen maininta, että suorittanut kertamaksun. 

Kuntosalin käyttö edellyttää Honkakylän kyläseuran jäsenyyttä.
Kyläseuran jäsenmaksu on 10 euroa/henkilö tai 15 euroa/perhe. 

Kuntosalin vuosimaksu maksetaan seuraavilla tiedoilla:
saaja: Honkakylän kyläseura
saajan tilinumero: FI72 5338  3320  0004 96
viesti: Kuntosali 2020
maksun määrä: 60/65 euroa Honkakylän asukkaalta (sis. kyläseuran jäsenmaksun)
90/95 euroa kyläalueen ulkopuoliselta käyttäjältä (sis. Kyläseuran jäsenmaksun). 

Lisätietoja saat kuntosalivastaavalta Henna Paananen, henna.paananen(a)fysiopuisto.fi, puh. 040-7214150 (myös tekstiviestillä). Myös kuntosaliavaimiin liittyviä asioita voit tiedustella Hennalta.

Lisätietoja ja kuvia kuntosalista löydät täältä.

Kuntorata ja laavu

Kylältä löytyy hiihtäjille sekä lenkkeilijöille valaistu kuntorata sekä viihtyisä laavu, jossa voi käydä keittämässä kahvit luonnon helmassa. Puuvarastosta löydät polttopuut nuotion sytytystä varten. 

Nauti Honkakylän kauniista luonnosta. Kuntoradan varrelta pääsee luontopolkua ja pitkospuita pitkin aina Seinäjoelle saakka.

Honkakylän frisbeegolfrata
Honkakylän pururadan yhteydestä löytyy myös 18-väyläinen frisbeegolfmetsärata. Radalla käy aktiivisesti harrastajia niin läheltä kuin kaukaakin. 
Kudontapiiri
Honkakylän koulun kellarikerroksen kudontatiloissa kokoontuu kansalaisopiston kudontapiiri. Tarkista kudontapiirin aikataulut Seinäjoen kansalaisopiston kurssikalenterista. 


Urheilukenttä
Talvisin Honkakylän koulun kentältä löytyy valaistu avojää. Kesäisin koulun kentällä pelataan jalkapalloa ja pesäpalloa.


Lähiympäristö
Honkakylän kupeessa sijaitsee Rengonharjun lentokenttäalue. Teboil kylmäasema.


Motocross-rata
Kiitoradan Honkakylänpuoleisesta päästä löytyy Rengonkylän kyläseuran rakentama Motocross-rata. Rata on tarkoitettu junioreille.