Ajankohtaista

Täällä uutiset sivulla julkaisemme ilmoituksia muun muassa Honkakylän tapahtumiin ja ajankohtaisiin asioihin liittyen. Tervetuloa seuraamaan myös Honkakylän Facebook-ryhmää, jossa infoa myös muista alueen ajankohtaisista asioista.Kuussaaren laavulla mehu ja makkaratarjoilu klo 10-14. Opastettu lähtö kävelijöille ja pyöräilijöille Honkakylän vakan pihasta klo 10. Tervetuloa! 

Osallistu mukaan kaikille avoimeen Valokuvauskilpailuun Parasta Honkakylässä.

TORJU VIERASLAJIT KYLÄRAITILTA - PARANNA KYLÄMAISEMAA -

Vieraslajit ovat eläin-, kasvi- ja sienilajeja, jotka ovat siirtyneet luontaisilta esiintymisalueiltaan uusille alueille ihmistoiminnan seurauksena. Vieraslajien torjuminen perustuu lakiin vuodelta 2016. Lain tarkoituksena on torjua vieraslajeista aiheutuvia vahinkoja alkuperäisille eläin- ja kasvilajeille muun muassa estämällä haitallisimpien lajien kasvattaminen tai päästäminen ympäristöön. Haitallisimpia ja helpommin leviäviä ovat komea lupiini ja jättipalsami, joita molempia tavataan kyläalueellamme. Lisäksi erittäin haitallisia ovat jättiputki ja espanjan siruetana. Haitallisista eläimistä voidaan mainita villiminkki ja supikoira. 

Voimme jokainen osaltamme vaikuttaa näiden haitallisten vieraslajien leviämiseen kitkemällä ensinnäkin oman tonttimme alueelta vieraslajit. Otollisin aika haitallisten kasvien kitkemiselle on juuri NYT, mutta toki torjuntaa pitää tehdä läpi kasvukauden. Lupiinin torjunnan voi aloittaa niittämällä kasvustoa niin, että se ei pääse kukkimaan kesän aikana. Tätä toistaen peräkkäisinä vuosina kasvusto alkaa hiipua. Sama neuvo pätee jättipalsamiinkin. Tärkeintä on siis kukkimisen estäminen. Kiinnitetään nyt huomio tonttien reunoille, joutoalueille, kyläteiden varsille ja kitketään vieraslajit. Samalla voidaan raivata myös tonttien reunoilta ja teiden varsia täyttäviä vesakoita. Näin saamme yhteistuumin kylämaisemaamme siistimmäksi ja kauniimmaksi sekä teemme tilaa luontaisille kukkiville piennarkasveille.

Hyvä opaskirja löytyy tästä linkistä. 

Hyvää kesää!

Toivottaa, Honkakylän kyläseura ry.

Komea lupiini

Jättipalsami

Siivoustalkoisiin osallistuneiden kesken myös arvonta!


Honkakylän kyläseura tiedottaa:

Vuosikokous kylätuvalla tiistaina 27.4.2021 klo 18.30 alkaen.

Käsitellään sääntömääräiset asiat. Tule mukaan vaikuttamaan kylän kehittämiseen.

Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!