Ajankohtaista

Täällä uutiset sivulla julkaisemme ilmoituksia muun muassa Honkakylän tapahtumiin ja ajankohtaisiin asioihin liittyen. Klikkaamalla kuvaa ja ilmoitusta löydät lisätietoja uutisesta/tapahtumasta.
Tervetuloa seuraamaan myös Honkakylän Facebook-ryhmää, jossa infoa myös muista alueen ajankohtaisista asioista sekä Honkakylän Instagramsivuja @honkakyla.

Löydät pdf-muotoisen ilmoituksen tästä. 

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tervetuloa mukaan! Tarjoilujen vuoksi toivomme ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 12.6. oheisen lomakkeen kautta:
Tilaisuuden järjestää Liiverin Kylille-hanke yhteistyössä Lillukkametsän kanssa. Lisätietoja anne.palohuhta@liiveri.net tai puh. 050-551 0797.

Tulossa kaikenikäisille suunnattu kylätapahtumat Honkakylän kentällä. Lisätietoja ja ohjelma ilmoitetaan toukokuussa.

Lue lisää Asukasbudjettiäänestyksestä Uutiset osiosta! Äänestämään pääset https://meidan.seinajoki.fi/

Tervetuloa Avoimet kylät-päivään lauantaina 11.6.2022 klo 12-14 Honkakylälle! ��
Honkakylän Perhepäivä ja Peräkonttikirppis tarjoaa ilmaiseksi ohjelmaa kaikenikäisille. Löydät ohjelman toisesta kuvasta. ��
Peräkontti- ja pihakirppis järjestetään Honkakylän kentällä ja mukaan voit tulla ilmaiseksi ilman etukäteisvarauksia.
Avoimet kylät-päivä sisältää myös musiikkiesityksiä. Lapsille on järjestettynä ohjatut musiikkiliikuntatuokiot, joihin voivat myös vanhemmat osallistua. Kyseisissä musiikkituokioissa pääsee liikkumaan ja soittamaan rumpukapuloilla musiikin mukana. Lapsille on piha-alueella myös erilaisia liikunta- ja luontoaiheisia tehtäväpisteitä, mukana myös jättiritsa-ammuntaa. Musiikkiliikunnat ja liikuntapisteet toteutuvat yhteistyössä FysioPuiston kanssa.
Kentällä voit ottaa kisaa myös kylän Mölkkykisassa.
Kyläseuran kioskista voit ostaa pikkurahalla mm. kahvia, mehua, leivoksia ja jäätelöä (käteismaksu).
Tapahtumassa pääset tutustumaan myös kyläseuran kanoottiin ja kuntosalilla on avoimet ovet klo 12-14 välisen ajan.
Sateen sattuessa ohjelmiin saattaa tulla pieniä muutoksia.
Toivotamme teidät tervetulleeksi mukaan tapahtumaan!��
- Honkakylän Kyläseura ry -Kuussaaren laavulla mehu ja makkaratarjoilu klo 10-14. Opastettu lähtö kävelijöille ja pyöräilijöille Honkakylän vakan pihasta klo 10. Tervetuloa! 

Osallistu mukaan kaikille avoimeen Valokuvauskilpailuun Parasta Honkakylässä.

TORJU VIERASLAJIT KYLÄRAITILTA - PARANNA KYLÄMAISEMAA -

Vieraslajit ovat eläin-, kasvi- ja sienilajeja, jotka ovat siirtyneet luontaisilta esiintymisalueiltaan uusille alueille ihmistoiminnan seurauksena. Vieraslajien torjuminen perustuu lakiin vuodelta 2016. Lain tarkoituksena on torjua vieraslajeista aiheutuvia vahinkoja alkuperäisille eläin- ja kasvilajeille muun muassa estämällä haitallisimpien lajien kasvattaminen tai päästäminen ympäristöön. Haitallisimpia ja helpommin leviäviä ovat komea lupiini ja jättipalsami, joita molempia tavataan kyläalueellamme. Lisäksi erittäin haitallisia ovat jättiputki ja espanjan siruetana. Haitallisista eläimistä voidaan mainita villiminkki ja supikoira. 

Voimme jokainen osaltamme vaikuttaa näiden haitallisten vieraslajien leviämiseen kitkemällä ensinnäkin oman tonttimme alueelta vieraslajit. Otollisin aika haitallisten kasvien kitkemiselle on juuri NYT, mutta toki torjuntaa pitää tehdä läpi kasvukauden. Lupiinin torjunnan voi aloittaa niittämällä kasvustoa niin, että se ei pääse kukkimaan kesän aikana. Tätä toistaen peräkkäisinä vuosina kasvusto alkaa hiipua. Sama neuvo pätee jättipalsamiinkin. Tärkeintä on siis kukkimisen estäminen. Kiinnitetään nyt huomio tonttien reunoille, joutoalueille, kyläteiden varsille ja kitketään vieraslajit. Samalla voidaan raivata myös tonttien reunoilta ja teiden varsia täyttäviä vesakoita. Näin saamme yhteistuumin kylämaisemaamme siistimmäksi ja kauniimmaksi sekä teemme tilaa luontaisille kukkiville piennarkasveille.

Hyvä opaskirja löytyy tästä linkistä. 

Hyvää kesää!

Toivottaa, Honkakylän kyläseura ry.

Komea lupiini

Jättipalsami

Siivoustalkoisiin osallistuneiden kesken myös arvonta!


Honkakylän kyläseura tiedottaa:

Vuosikokous kylätuvalla tiistaina 27.4.2021 klo 18.30 alkaen.

Käsitellään sääntömääräiset asiat. Tule mukaan vaikuttamaan kylän kehittämiseen.

Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!